카우깐찐 - 든든한 태국 간식 거리 - 개당 15밧
ข้าวกั้นจิ้น 카우깐찐 Khao Gan Jin
카우깐찐은 태국 란나(lanna) 푸드 (북부지방 음식) 이다. 꼭 먹어봐야 할 북부지방 음식 10 에 들었다.
"카우"는 쌀을, "깐"은 쥐어짜는 것을 의미하고, "찐"은 돼지고기를 뜻한다. 어떤 사람들은 "카우 응이아우"라고 하는데, 옛태국인들은 타이야이 부족을 "응이아우"라고 불렀다. 카우깐찐은 타이야이부족 특유의 음식이며, 북부지방 인기있는 메뉴이고, 태국에서는 드물다.
카우깐찐은 돼지피와 다진 돼지고기가 혼합된 길죽한 쌀로 구성되어 있으며, 바나나잎에 싸여 쪘고, 마늘 오일이 첨가되어 있고, 작은양파 및 구운 고추가 같이 제공됩니다.
조리 재료
1. Minced pork 200 Gm.
2. Uncooked rice 1 Liter
3. Sugar 3 Tbsp.
4. Salt 1 Tsp.
5. Pork blood 1 Cup
6. Garlic 30 Cloves
7. Vegetable oil 1 Cup
조리 방법
1. Squeeze a few leaves of lemongrass in with pork blood to make it smell nice.
2. Cook the rice and spread on a tray while it is still warm and add salt, sugar and a little oil left from frying the garlic.
3. Add minced pork and blood.
4. Mix well
5. Place 4 layers of banana leaves 10” wide overlapping one another, then scoop one cup of rice mixture onto it.
6. Close the banana leaves tightly and fold both ends to the middle.
7. Secure with a thin bamboo strip to form a tight bundle.
8. Steam for 30 minutes.